Известие

Collapse
No announcement yet.

1.6 бензин гърми като газова уредба ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.6 бензин гърми като газова уредба ?!?

Здравейте,

от известно време го имам следният проблем:
    Алфа 145 1.6 TS 2000 като е студена и подам газ между 1500 и 3000 оборота детонира във входящият колектор.

Какво е сменено с ново и работи (прегледано при Лисан):
    - Дебитомер
    - Сонда ламбда
    - свещи (и осемте) със Денсо Иридиум
    - въздушния фитър
    - махнат катализатор

И продължава мамицата и!

Това е само по някой път. Някой път я паля и никакви грижи. Оставям я поне 30-35 секунди на място да позагрее малко от малко (доколкото четох някъде автоматичният смукач работи 30 секунди) и тогава потеглям но разлика никаква. Ако ще прави мизерии си ги прави и това е.
    Като е студена м/у другото няма мощност в ниските обороти (особенно ако качвам нагорнище).
    Някакви идеи какъв може да е проблема или поне какво да правя? На диагностика не дава никакви проблеми ама пък гърми като обикновенна нецентрована газова мамка и.
    Коментари, предложения ако щете и налучквания от тип руска ролетка са добре дошли!

Мерси предварително
    Last edited by DeViL145; d.m.y г., 15:22. Основание: Тъп съм майка ям паркет - 1.6 ама туин спарк!
    145 1.4 TS 99' EX
    145 1.6 TS 99'

Няма налучквания тука. Ясно е що гърми, но не е ясно кое е причинителя. Трябва диагностика. Качествена.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега мерси за отговора, но и аз се сещам за едно решение: нова кола. Гаранция проблеми няма да има...

Никой ли не е имал такъв проблем?
      145 1.4 TS 99' EX
      145 1.6 TS 99'

Comment

на инжекционите няма смукач. колата ти гърми от бедна смес, но както каза оем трябва на диагностика да се види защо се получава така. вижте и датчика за температура на двигателя за еку-то.
        точка

Comment

Има ли шанс, да е от неточно зацепване?
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Мерси за включването колега.
            Забелязах че колата от известно време си и ръмжи доста повече от нормалното. Май няма да е зле да огледам тръбите до дросела да не са сцепени спукани някъде по трасето.
            А за бедната смес - има ли възможност да е от инжектори? Но ми се струва че ако бяха те щеше да мирише постоянно...

П.С. За смукача е ясно че няма - то няма как да регулира съотношението въздух/гориво, въпроса беше че някъде Бобо беше споменал, че първите 30 секунди работи с много по-богата смес един вид като смукач. Или пак не съм внимавал в картинката
            145 1.4 TS 99' EX
            145 1.6 TS 99'

Comment

Аз питах за ангренажа....ако някой не го е зацепил правилно, като си сменял ремъка...
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от DeViL145 Покажи съобщение
                .....
                Забелязах че колата от известно време си и ръмжи доста повече от нормалното. Май няма да е зле да огледам тръбите до дросела да не са сцепени спукани някъде по трасето.....
                Струва ми се ,че точно от тук трябва да почнеш

Обстоен преглед на въздуховоди,разхлабени скоби и т.н....
                146 Turbo

Comment

колега много е важно дали е с обикновена газова или с газов инжекцион защото ако е обикновена газова мога да ти кажам на 100% че е от свещи или кабели или в най лошия случай бобина а на диагностика няма да се рабере ако е от свещ кабел или бобина просто нито една диагностика няма как да го засече и най добре като се кара една кола на газ е добре да се кара с еднополюсни свещи аз съм работил в газсервиз и съм вийдал секакви работи може също да е и от бедна смес както каза колегата такаче най лекия варянт е нови свещи и регулиране на газовата тва е спасението аз също карам 1.4 T.S. и съм патил а докато работех там имаше само една кола с газов инжекцион която гърмеше на газ беше един мерцедес ЦЛК200 136 к.с. и проблема беше бобина аз ти пожелавам успех с ремонта и дано съм ти бил от полза и гледай по ското да я правиш за да не цъвнеш смукателните колектори

Comment

Първоначално публикувано от niko.lidsi Покажи съобщение
                    колега много е важно дали е с обикновена газова или с газов инжекцион защото ако е обикновена газова мога да ти кажам на 100% че е от свещи или кабели или в най лошия случай бобина а на диагностика няма да се рабере ако е от свещ кабел или бобина просто нито една диагностика няма как да го засече и най добре като се кара една кола на газ е добре да се кара с еднополюсни свещи аз съм работил в газсервиз и съм вийдал секакви работи може също да е и от бедна смес както каза колегата такаче най лекия варянт е нови свещи и регулиране на газовата тва е спасението аз също карам 1.4 T.S. и съм патил а докато работех там имаше само една кола с газов инжекцион която гърмеше на газ беше един мерцедес ЦЛК200 136 к.с. и проблема беше бобина аз ти пожелавам успех с ремонта и дано съм ти бил от полза и гледай по ското да я правиш за да не цъвнеш смукателните колектори
                    Колегата е написал че гьрми като с гаЗова уредба,а не че на гаЗ гьрми.

Иначе една диагностика придружена с малко ровичкане трябва да покаже кьде я боли.
                    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                      Колегата е написал че гьрми като с гаЗова уредба,а не че на гаЗ гьрми.

Иначе една диагностика придружена с малко ровичкане трябва да покаже кьде я боли.
                      колега няма как да покаже ако некоя свещ не работи как требе още не е измислен такъв начин такаче каквато и диагностика да направиш няма да покаже аз съм работил в сервиз за газови и съм завършил автотранспортна техника и ти гарантирам че няма как да го покаже на никаква диагностика

Comment

виж сега, диагностиката не е само да закачиш колата към компютъра. бобините и свещите определено могат да се проверят.
                        аз обаче се обзалагам че колата по принцип няма мощност, а като е студена - съвсем.
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от niko.lidsi Покажи съобщение
                          колега няма как да покаже ако некоя свещ не работи как требе още не е измислен такъв начин такаче каквато и диагностика да направиш няма да покаже аз съм работил в сервиз за газови и съм завършил автотранспортна техника и ти гарантирам че няма как да го покаже на никаква диагностика
                          А аЗ да те питам нещо.
                          За теб диагностика какво оЗначава,само Закачане на комп ли.

пп Колега,много бьрЗо пишеш чак истьрваш Завойчетата на иЗречението си.
                          Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 23:36.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Ами колеги ще ви кажа аз рядко пиша във форума повечето влизам в гълъбарските и рибарските но от време на време минавам и от тук моята кола също гърми всяка сутрин като я запаля (или всеки път когато е студен двигателя) .Колата ми е алфа 146/1,6/99год.с газ.инж.Просто от както съм я купил преди 3 год.все си гърми сменял съм бобина кабели и свещи 2-пъти ламбда сонда ама за съжаление чисто нова и пак не работи диагностики всякакви на едно место ми казаха че можело да е от дебитомера ама не били сигурни е сега и дебитомера ми изгоря ще го сменя и съм сигурен че пак ще гърми казаха ми в кичук париж в пловдив имало едно майна една алфа със същия проблем като моя я оправил за нува време някъв датчик и някви настройки ама аз много не можах да разбера точно но ще отскоча някой ден да видя дали ще може да оправи и моята че много се дразня

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

Просто работата е мнго финна и проста по думите на моя приятел но никой не предполагал че от там идва проблема

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

Скоро ще кача снимки на моята бегачка вкарал съм малко кожа по вратите и таблото и никак не е лошо

Comment

Тряба да се проверят доста неща,луфтове на свещи,дросел,дебитомер/отново/ и т.н.
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X